Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Asem Manis Tempeh

Gestoofde tempeh in kokosmelk


Ingrediënten:

- 150 gr. tempeh
- 20 gr. santen
- halve ui
- 2 tenen knoflook
- 1 theelepel gula djawa
- 1 eetlepel azijn
- 1 eetlepel ketjap
- halve theelepel peper
- mespuntje nootmuskaat
- olie

Bereiding:

Snipper de ui en de knoflook fijn. Snijd de tempeh in plakjes van ca. 5 mm. dik. Wrijf de ui, knoflook, peper en nootmuskaat fijn in de vijzel. Fruit dit ca. 2 min. in een beetje olie. Doe er een kopje water bij samen met de santen, azijn, ketjap en gula djawa. Breng het aan de kook en roer het goed door. Doe de tempeh erbij, eventueel een beetje zout naar smaak en laat het 15 min. sudderen.

Asem Manis Tempeh