Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sateh Madura Dua

Blokjes kip aan een spies met pindasaus en sambal


Ingrediënten:

- 1 kg. kippenbouten
- 1,5 dl. ketjap manis
- 2 limoenen
- zout

Pindasaus:

- 250 gr. geroosterde pinda's
- 5 dl. water
- 1 dl. ketjap manis
- 5 sjalotten
- 4 teentjes knoflook
- 2 rode lomboks
- 2 daun djeruk purut
- zout naar smaak

Sambal Bawang:

- 10 sjalotten
- 10 rode lomboks
- 4 teentjes knoflook
- suiker
- zout
- olie

Bereiding:

Ontbeen de kippenbouten en verwijder het vel. Snijd het vlees in blokjes en bestrooi het met zout. Pers 1 limoen uit. Marineer de kip een nacht in de ketjap en limoensap, schep het af en toe door. Rijg de blokjes aan de satehstokjes.

Snipper voor de pindasaus de sjalotjes, knoflook en lomboks fijn en wrijf het samen met de pinda's en zout tot een pasta. Breng het water aan de kook en voeg de pasta, ketjap en daun djeruk purut al roerend toe, kook de saus in tot de gewenste dikte. Rooster de sateh en bestrijk ze steeds met de ketjapmarinade.

Pers de andere limoen uit. Snipper voor de sambal de sjalotjes, lomboks en knoflook en wrijf het met suiker en zout tot een pasta. Verhit een beetje olie en fruit de sambal tot het gaar is. Roer wat limoensap door de sambal en door de pindasaus. Serveer de sateh met de pindasaus en sambal. Lekker met rijst of lontong.

Sateh Madura Dua