Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Kuning Panggang

Gekookte gele kip van de barbecue


Ingrediënten:

- 1 kip
- 1 eetlepel limoensap
- 5 dl. kokoswater
- 5 dl. water
- 2 daun salam
- 2 daun djeruk purut
- 1 serehstengel
- olie

Bumbu:

- 5 tenen knoflook
- 2 sjalotten
- 2 kemirienoten
- 1 cm. kunyit
- 1 cm. djahe
- halve theelepel peperkorrels
- halve theelepel ketumbar
- halve theelepel trassi
- 1 theelepel zout

Bereiding:

Snijd de kip in vieren. Kneus het witte gedeelte van de serehstengel. Snipper de sjalotten, knoflook, kunyit en djahe. Rooster de kemirienoten, peperkorrels, ketumbar en trassi in een droge koekenpan. Maal de bumbu tot een pasta in de vijzel. Bestrijk de kip met het limoensap en laat het een half uur marineren.

Breng het water, kokoswater, daun salam, daun djeruk purut, sereh en de bumbu aan de kook en kook de kip hierin gaar. Haal de gare kip uit het vocht en bestrijk het met wat olie. Rooster de kip op de barbecue mooi bruin van kleur. Besmeer de kip tijdens het roosteren regelmatig met het kookvocht.

Ayam Kuning Panggang