Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Ayam Betutu
Cah Andewi
Oseng-Oseng Ketimun
Sambal Ketimun Tomat
Tjap Tjoy Tiga
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Ikan Santen Dua
Makreel gestoofd in een kruidige kokosmelksaus
Ingrediënten:
- 6 moten makreel
- 2 sjalotten
- 4 lomboks
- 1 schijfje laos
- 1 serehstengel
- 2 daun salam
- 3 dl. water
- 50 gr. santen
- trassi
- olie
Bereiding:
Bak de vismoten in de olie tot net niet helemaal gaar en haal de moten voorzichtig uit de pan. Snijd de lomboks, sjalotjes, laos en de trassi fijn en wrijf dit tot een bumbu. Fruit de bumbu samen met de sereh en de salam in een beetje olie. Voeg het water toe en daarna de santen. Laat dit 10 min. even zachtjes koken tot de santen is gesmolten. Voeg de vis toe en zet het vuur laag. Laat de vis ca. 5 min. in de saus sudderen.
Ikan Santen Dua