Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Ayam Betutu
Cah Andewi
Oseng-Oseng Ketimun
Sambal Ketimun Tomat
Tjap Tjoy Tiga
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Ketan Urap
Gestoomde kleefrijstballetjes met kokos
Ingrediënten:
- 1 kg. witte ketan
- 5 dl. water
- 1,5 theelepel zout
- geraspte kokos
- bananenblad
Bereiding:
Was de ketan en laat deze ca. 2 uur in een pan met water staan. Giet de ketan af en laat het goed uitlekken. Meng de ketan in een pan met 5 dl. water en 1 theelepel zout. Kook deze onder regelmatig roeren tot het vocht verdampt en de rijst halfgaar is. Stoom de rijst in een stoompan in ca. 30 min. gaar. Meng de geraspte kokos met de rest van het zout, verpak dit in gewassen bananenblad en zet de uiteinden vast met cocktailprikkers. Stoom het ca. 10 min. in een stoompan. Neem ca. 2 theelepels van de ketan, maak hier balletjes van en wentel deze door de geraspte kokos.
Ketan Urap