Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Onde-Onde Ketawa
Sateh Pajegan
Soto Madura
Teh Djahe
Pecel Udang
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Sambal Taoco Tiga
Pikante saus voor bij bijv. loempia
Ingrediënten:
- 7 rawits
- 2 rode lomboks
- 5 tenen knoflook
- 1 eetlepel ebi
- 2 eetlepels olie
- 1 dl. water
- 2 theelepels suiker
- 1 theelepel azijn
- zout naar smaak
Bereiding:
Ontpit de lombok en kook het samen met de rawits tot ze zacht zijn. Week de ebi in een beetje warm water. Pureer de lombok in de blender samen met de rawits, taoco, knoflook en ebi tot een gladde pasta. Verhit de olie in een wok en fruit hier de pasta in tot het gaat geuren. Voeg dan al roerende het water, suiker en zout toe en breng het aan de kook. Zodra het kookt de saus van het vuur halen en voeg azijn toe. Meng het geheel goed door. Serveer de saus bij loempia's of pasteitjes.
Sambal Taoco Tiga