Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sambal Taoco Tiga

Pikante saus voor bij bijv. loempia


Ingrediënten:

- 7 rawits
- 2 rode lomboks
- 5 tenen knoflook
- 1 eetlepel ebi
- 2 eetlepels olie
- 1 dl. water
- 2 theelepels suiker
- 1 theelepel azijn
- zout naar smaak

Bereiding:

Ontpit de lombok en kook het samen met de rawits tot ze zacht zijn. Week de ebi in een beetje warm water. Pureer de lombok in de blender samen met de rawits, taoco, knoflook en ebi tot een gladde pasta. Verhit de olie in een wok en fruit hier de pasta in tot het gaat geuren. Voeg dan al roerende het water, suiker en zout toe en breng het aan de kook. Zodra het kookt de saus van het vuur halen en voeg azijn toe. Meng het geheel goed door. Serveer de saus bij loempia's of pasteitjes.

Sambal Taoco Tiga