Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Kari Tiga

Gestoofde kip in kerriesaus

Ayam Kari Tiga | Indonesisch-Culinair.nl
Foto ingezonden via de Indonesische kookclub door: Voletta


Ingrediënten:

- 1 kg. kip
- 3 sjalotten
- 3 tenen knoflook
- 1,5 eetlepel ketumbar
- halve theelepel djinten
- 2 eetlepels kerrie
- 1 serehstengel
- 2,5 dl. santen
- olie
- zout

Bereiding:

Snipper de sjalotjes en knoflook fijn. Maak de kip schoon en snijd het in stukken. Verhit in een wok wat olie en fruit de sjalotjes en knoflook hierin. Voeg dan de ketumbar, djinten en kerrie toe. Kneus de serehstengel. Voeg dit ook toe aan de uitjes en roerbak het geheel ca. 3 min. Voeg de santen en de kip toe met zout naar smaak. Laat het geheel op een zacht vuur stoven tot de kip gaar is.

Ayam Kari Tiga