Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ikan Mas Bumbu Kuning

Gefrituurde karper in een hete kokosmelksaus

Ikan Mas Bumbu Kuning | Indonesisch-Culinair.nl
Foto ingezonden via de Indonesische kookclub door: Telor


Ingrediënten:

- 400 gr. karper
- 1,5 dl. dikke santen
- 50 gr. rode rawits
- 5 lente-uitjes
- 2 daun djeruk purut
- 2 daun salam
- 2 eetlepels limoensap
- 1 theelepel azijn
- halve theelepel zout
- olie

Bumbu:

- 10 gedroogde lomboks
- 10 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 3 cm. kunyit
- 1 cm. djahe
- 1 tomaat

Bereiding:

Wrijf de vis in met zout en limoensap en laat hem 30 min. staan. Bak de vis in hete olie bruin en gaar, laat hem goed uitlekken. Snijd de lente-uitjes in 2 cm. dikke ringen. Snijd de ingredienten voor de bumbu fijn, maal het tot een pasta en fruit die in hete olie tot het gaat geuren. Doe de santen, lente-uitjes, daun salam en de daun djeruk purut er bij en breng het al roerend aan de kook. Voeg de hele rawits toe en breng de saus op smaak met het zout en de azijn. Laat de saus indikken en schenk het over de vis.

Ikan Mas Bumbu Kuning