Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Ayam Betutu
Cah Andewi
Oseng-Oseng Ketimun
Sambal Ketimun Tomat
Tjap Tjoy Tiga
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Acar Kuning
Zoet/zure komkommer en sjalotjes
Ingrediënten:
- 10 sjalotjes
- 3 komkommers
- 1 rode lombok
- 2 tenen knoflook
- 1 schijfje djahe
- 2 kemirienoten
- 1 theelepel ketumbar
- halve theelepel kunyit
- 2 dl. water
- 1 dl. azijn
- 2 eetlepels olie
- suiker
- zout
Bereiding:
Pel de sjalotten maar laat ze heel. Snijd de gewassen komkommers in lange repen, evenals de lombok. Pers de knoflook. Pof de kemirienoten en wrijf ze fijn met de kunyit, djahe, knoflook, zout, suiker en ketumbar. Fruit dit in de olie en doe het water erbij, voeg dan de azijn toe terwijl je goed roert. Voeg dan de sjalotjes toe en laat het geheel goed gaar sudderen. Serveer de acar koud.
Acar Kuning