Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Ayam Betutu
Cah Andewi
Oseng-Oseng Ketimun
Sambal Ketimun Tomat
Tjap Tjoy Tiga
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Ikan Kuning Santen
Schelvisfilets in gekruide, gele kokosmelk
Foto ingezonden via de Indonesische kookclub door: Sonja van Belkum-Ruegg
Ingrediënten:
- 500 gr. schelvisfilets
- 2 tenen knoflook
- 1 theelepel asem
- 1 theelepel kunyit
- 1 theelepel ketumbar
- 50 gr. santen
- snufje djinten
- trassi
- zout
- 2 eetlepels boter
Bereiding:
Wrijf de ketumbar fijn in de vijzel. Snijd de knoflook zeer fijn en fruit het met de kunyit, djinten, trassi, ketumbar en zout in de boter niet te bruin. Voeg de schelvisfilets toe en bak deze aan beide zijden bruin op een niet te hoog vuur. Los de asem en santen op in 1 dl. water en schenk dit bij de vis. Laat het geheel inkoken tot de olie uit de santen komt. De vis mag niet uit elkaar vallen.
Ikan Kuning Santen