Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Onde-Onde Ketawa
Sateh Pajegan
Soto Madura
Teh Djahe
Pecel Udang
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Sambal Tomat Dua
Sambal op basis van tomaten
Ingrediënten:
- 2 middelgrote tomaten
- 15 sjalotten
- 10 tenen knoflook
- 14 grote rode lomboks
- 2 theelepels trassi
- 2 theelepels limoensap
- zout naar smaak
- 4 eetlepels olie
Bereiding:
Snipper de sjalotjes en knoflook fijn. Ontpit de lomboks en snijd ze ook fijn. Snijd de tomaten in kleinere stukken. Verhit de olie in een wok en fruit de sjalotjes en knoflook hier in. Voeg de lomboks toe en roerbak het geheel ca. 3 min. Voeg dan de tomaten en trassi toe en laat het zachtjes sudderen voor ca. 10 min. Voeg als laatste limoensap en zout naar smaak toe. Laat het geheel afkoelen en wrijf het fijn in de vijzel. Je kunt dit bewaren in een schoon potje voor een aantal dagen in de koelkast.
Sambal Tomat Dua