Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Asinan Jakarta
Bebotok Udang
Karedok Dua
Kue Bugis Djawa
Sayur Udang Tahu Hijau
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Sateh Lilit Ayam Dua
Spiesjes van kruidig kippengehakt
Ingrediënten:
- 250 gr. kipfilet
- 5 tenen knoflook
- 4 sjalotten
- 2 kemirienoten
- 3 cm. kunyit
- 2 cm. kencur
- 1 rode rawit
- 1 eetlepel gula djawa
- 3 eetlepels geraspte kokos
- 1 eetlepel gefruite uitjes
- peper
- zout
- olie
Bereiding:
Maal de kipfilet tot gehakt. Snijd knoflook, kemirienoten, kencur, kunyit, sjalotjes en rawit in stukjes en fruit 5 min. aan in een beetje olie. Pureer de kruiden tot een glad mengsel in de blender. Meng het gehakt met het kruidenmengsel, gula djawa, de kokos en de gefruite uitjes. Voeg zout en peper naar smaak toe. Vorm langwerpige rolletjes van het gehakt en druk ze stevig om de satehstokjes (dikke stokjes of serehstengels). Gril de spiesjes ca. 5 min. tot ze bruin zijn.
Sateh Lilit Ayam Dua