Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Onde-Onde Ketawa
Sateh Pajegan
Soto Madura
Teh Djahe
Pecel Udang
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Sateh Ayam Tiga
Gepaneerde kip spiesjes
Ingrediënten:
- 500 gr. kipfilet
- 2 kemirienoten
- 4 teentjes knoflook
- 2 eieren
- paneermeel
- peper
- zout
Bereiding:
Snijd de kipfilets in repen van 3x2 cm. Rooster de kemirienoten, hak ze fijn en pers de knoflook uit. Meng dit met de kipreepjes, peper en zout laat het een uur marineren. Klop de eieren los. Rijg drie reepjes kip aan een satehstokje, haal ze door het geklopte ei en daarna door het paneermeel, herhaal dit eventueel een paar keer. Zorg ervoor dat de kip helemaal bedekt is. Laat de satehs wat drogen en bak ze daarna in hete olie mooi bruin en krokant. Serveer de sateh met chilisaus.
Sateh Ayam Tiga