Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kue Talam Hun Kwee

Pudding in laagjes met Javaanse suiker en kokosmelk

Kue Talam Hun Kwee | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

Bruine laag:

- 60 gr. hun kwee meel
- 125 gr. gula djawa
- 5 dl. water
- mespunt zout

Witte laag:

- 60 gr. hun kwee meel
- 160 gr. santen
- 125 gr. suiker
- 5 dl. water
- mespunt zout

Bereiding:

Spoel kue talam vormpjes, puddingvorm of een vierkante vorm om met koud water. Hak de gula djawa en santen in stukjes. Leng, voor de bruine laag, het hun kwee meel aan met een beetje water. Roer dit goed door en voeg beetje bij beetje water toe tot je geen klontjes hebt. Breng 5 dl. water aan de kook en laat de gula djawa en zout hierin oplossen. Haal de pan van het vuur zodra de gula djawa is opgelost. Voeg het hun kwee papje al roerend toe, blijf roeren tot het wat glazig er uit ziet en dik is. Giet de bruine laag in de vorm(en).

Leng, voor de witte laag, het hun kwee meel aan met een beetje water. Roer dit goed door en voeg beetje bij beetje water toe tot je geen klontjes hebt. Breng 5 dl. water aan de kook en laat de suiker, santen en zout hierin oplossen. Haal de pan van het vuur zodra de santen is opgelost. Voeg het hun kwee papje al roerend toe, blijf roeren tot het wat glazig er uit ziet en dik is. Giet de witte laag op de bruine laag en laat de kue talam op het aanrecht afkoelen. Laat het volledig opstijven in de koelkast. Snijd de vierkante vorm in ruiten.

Kue Talam Hun Kwee