Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Apam Perlis

Gekleurde pannenkoekjes gevuld met custard


IngrediŽnten:

Gele vulling:

- 100 gr. vloeibare santen
- 80 gr. suiker
- 20 gr. custardpoeder
- 1 dl. water
- 2 eieren
- 2 daun pandan
- snufje zout

Groene vulling:

- 100 gr. vloeibare santen
- 80 gr. suiker
- 20 gr. maizena
- 1 dl. pandanwater
- 2 eieren
- snufje zout

Geel beslag:

- 150 gr. patentbloem
- 250 ml. water
- paar druppels gele kleurstof
- 1 theelepel bakpoeder

Groen beslag:

- 150 gr. patentbloem
- 250 ml. pandanwater
- 1 theelepel bakpoeder

Bereiding:

Mix in een kleine kom de eieren en voeg zout en suiker toe, mix tot goed gemengd. Voeg dan custard (of maizena) toe en mix weer tot een egale massa. Giet de santen erbij en roer het goed door zodat je geen klontjes hebt. Voeg dan het water (of pandanwater) toe en roer het weer goed door. Giet het mengsel in een sauspan met dikke bodem en voeg de daun pandan (alleen voor de gele vulling) toe. Laat het al roerend op halfhoog vuur zachtjes koken tot het dik wordt. Haal de vulling van het vuur en laat beide vullingen afkoelen voordat je de pannenkoekjes gaat bakken en vullen.

Meng voor het gele beslag bloem, water en kleurstof en roer tot je een egaal beslag hebt zonder klontjes. Voeg bakpoeder toe en roer het goed door, laat het ca. 15 min. staan. Meng voor het groene beslag bloem met pandanwater en roer dit door tot een egaal beslag zonder klontjes. Voeg bakpoeder toe en roer het goed door, laat het ca. 15 min. staan.

Verwarm een koekenpan op halfhoog vuur en wrijf met een stuk keukenpapier een beetje olie in de pan. Giet 2 tot 3 eetlepels beslag (1 Chinese soeplepel) in het midden van de pan en bak tot de bovenkant niet meer nat is. Haal het uit de pan en bak op dezelfde manier direct een nieuwe pannenkoek. Terwijl de pannenkoek aan het bakken is vul je de andere met 1 volle eetlepel vulling. Vul de gele pannenkoekjes met groene vulling en groene pannenkoekjes met gele vulling. Sla de pannenkoek dubbel en druk de randen zachtjes op elkaar tot het goed gesloten is of gebruik een pasteivorm, doe dit wel als de pannenkoek nog warm is. Ga zo door tot je alles hebt gebruikt.

Apam Perlis