De nieuwste recepten
Basisrecepten
Rempah Tiga
Bijgerechten
Tahu Takwa
Ayam Indonesia Dua
Gulai Kambing Lima
Ikan Goreng Saus Lemon
Ayam Kremes Dua
Koffiesnacks
Lapis Beras
Kue Djahe
Klepon Tiga
Tv snacks
Kue Kering Loempia
Ontvang recepten in je e-mail!
Ayam Taliwang
Geroosterde kip met een kruidige saus
Ingrediënten:
- 1 kip
- 2 dl. water
- 2 eetlepels limoensap
- halve theelepel zout
- 1 eetlepel olie
Bumbu:
- 7 sjalotten
- 5 tenen knoflook
- 4 rode lomboks
- 2 cm. kencur
- 1 theelepel trassi
- 1 tomaat
- 1 theelepel zout
Bereiding:
Verdeel de kip in stukken, wrijf deze in met limoensap en zout en laat het een half uur intrekken. Snijd de bumbu fijn en wrijf het fijn in een vijzel. Verhit de olie in een wok en fruit hier de bumbu gedurende 2 min. in en voeg dan de kip en het water toe. Stoof de kip zachtjes een half uurtje en rooster de kip daarna op een houtskoolvuurtje lekker bruin. Serveer met de saus erover. Lekker met witte rijst.
download