De nieuwste recepten
Basisgerechten
Mie Goreng Dua
Bijgerechten
Opor Ayam Panggang
Gado-Gado Lima
Gulai Nangka
Ayam Bakar Smoor
Tempeh Cabe Hijau Taoco
Sotong Bakar Percik
Sambal Kukus Terong
Tahu Goreng Bumbu Kuning Dua
Tv snacks
Tempeh Goreng Panir
Ontvang recepten in je e-mail!
Ayam Taliwang
Geroosterde kip met een kruidige saus
Ingrediënten:
- 1 kip
- 2 dl. water
- 2 eetlepels limoensap
- halve theelepel zout
- 1 eetlepel olie
Bumbu:
- 7 sjalotten
- 5 tenen knoflook
- 4 rode lomboks
- 2 cm. kencur
- 1 theelepel trassi
- 1 tomaat
- 1 theelepel zout
Bereiding:
Verdeel de kip in stukken, wrijf deze in met limoensap en zout en laat het een half uur intrekken. Snijd de bumbu fijn en wrijf het fijn in een vijzel. Verhit de olie in een wok en fruit hier de bumbu gedurende 2 min. in en voeg dan de kip en het water toe. Stoof de kip zachtjes een half uurtje en rooster de kip daarna op een houtskoolvuurtje lekker bruin. Serveer met de saus erover. Lekker met witte rijst.
download
