Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ikan Mangut

Gestoofde kabeljauwmoten in kruidige kokosmelksaus


Ingrediënten:

- 4 moten gebakken kabeljauw
- 4 sjalotten
- 1 teen knoflook
- 2 rode lomboks
- 2 cm. kencur
- 4 daun djeruk purut
- 4 kemirienoten
- 50 gr. santen
- 1 theelepel asem
- halve theelepel suiker
- 2 theelepels zout
- 1 theelepel trassi
- 1 theelepel kunyit
- 2 eetlepels boter

Bereiding:

Ontpit de lomboks en snijd ze fijn. Wrijf de knoflook, sjalotten, kemirienoten, kunyit, kencur en trassi fijn in de vijzel en fruit dit in de boter. Voeg de asem, suiker en zout toe. Zet het vuur niet te hoog om aanbranden en te bruin worden te voorkomen. Los de santen op in 3 dl. warm water en schenk het met de djeruk purut bij de kruiden. Breng alles langzaam aan de kook. Dompel de vis voorzichtig onder in het sausje en stoof alles 10 min. Haal de vis uit het sausje, leg hem op een diepe schaal. Laat het sausje verder sudderen tot het wat is ingedikt en schenk het dan over de vis.

Ikan Mangut