Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kentang Kering Manis

Zoete, pittige aardappelreepjes


Ingrediënten:

- 500 gr. zoete aardappelen
- 3 sjalotten
- 5 tenen knoflook
- 3 rode lomboks
- 4 schijfjes laos
- 3 daun salam
- 2 eetlepels gula djawa
- 2 theelepels asem
- 4 eetlepels water
- zout

Bereiding:

Meng het water met de asem, knijp de asem uit en wrijf het door een zeefje zodat je asemwater overhoudt. Schil de aardappelen, snijd deze in lucifer dunne reepjes en spoel het af onder de kraan. Laat ze goed uitlekken en eventueel droog deppen. Verhit olie in een wok en bak de reepjes aardappel bruin krokant.

Snijd de knoflook en lomboks fijn en de sjalotten in plakjes. Bak de sjalotten met wat zout glazig en voeg dan de knoflook, lomboks, laos en de daun salam toe en bak tot de sjalotten krokant zijn. Verhit 3 eetlepels olie in een wok en voeg hier de gula djawa, asemwater en zout naar smaak aan toe en als de suiker begint te karameliseren, de aardappelen en sjalotjes toevoegen. Schep het geheel goed om. Verwijder de laos en daun salam voor het serveren.

Kentang Kering Manis