Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sambal Goreng Basa

Rundvlees met petehbonen en garnalen


Ingrediënten:

- 500 gr. runderlappen
- 4 uien
- 1 teentje knoflook
- 1 tomaat
- olie
- 1 kopje water
- 60 gr. santen, blok
- 5 petehbonen
- 2 daun salam
- 100 gr. gepelde garnalen
- halve eetlepel sambal manis
- halve theelepel djahe
- halve theelepel laos
- zout
- suiker

Bereiding:

Snijd het vlees in kleine blokjes en bak dit in een beetje olie rondom bruin. Haal het van het vuur en houd het apart. Snipper de uien en knoflook fijn en snijd de tomaat in kleine stukjes. Fruit de uien en knoflook in een beetje olie glazig. Verwarm 1 kopje water en los de santen hier in op. Voeg de petehbonen en daun salam toe aan de uien. Laat dit ca. 3 min. fruiten en voeg de tomaat, garnalen, sambal, djahe, laos, zout en suiker naar smaak toe. Doe de gesmolten santen en het vlees erbij en zet, zodra het begint te koken, het vuur laag. Laat het gerecht zachtjes sudderen tot het vlees gaar is. Verwijder voor het opdienen de daun salam.

Sambal Goreng Basa