Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sambal Goreng Hati Ayam

Gebakken kippenlevertjes in saus


Ingrediënten:

- 500 gr. kippenlevertjes
- 3 uien
- 2 tenen knoflook
- 2 lomboks
- 3 eetlepels olie
- 1 schijfje laos
- 1 eetlepel gula djawa
- 1 eetlepel asemwater
- 2 dl. dunne santen

Bereiding:

Maak de kippenlevertjes schoon en was ze. Dep ze droog en snijd ze in stukken. Pel de uien en knoflook, snipper ze, was de lombok en snijd ze in ringen. Maak de uien, knoflook en lombok fijn in de vijzel of met de staafmixer. Verhit de olie in een wok. Fruit de laos met de uien goudbruin. Bak hierin de kippenlevertjes. Voeg de gula djawa, asemwater en de santen toe en laat de sambal goreng stoven tot de olie uit de santen komt boven drijven. Lekker met witte rijst.

Sambal Goreng Hati Ayam