Vind de lekkerste recepten!

Je kunt met onze zoekmachine snel en eenvoudig recepten vinden voor je rijsttafel.

Sambal Segala

Sambal op basis van sambal oelek


IngrediŽnten:

- grote pot sambal oelek
- olie
- 3 grote uien
- 1 bol knoflook
- stukje trassi
- 1 serehstengel
- 3 daun salam
- 3 daun djeruk purut
- 3 cm. djahe
- 3 cm. laos
- gula djawa naar smaak
- ketjap a naar smaak
- 1 theelepel djinten
- 1 theelepel ketumbar
- 2,5 dl. water

Bereiding:

Snipper de uien fijn. Pel de knoflook en pers ze uit. Rasp de gula djawa. Flink wat olie in de wok en daarin de fijngesneden uien, knoflook en de trassi bakken. Als de uien glazig zijn de sambal oelek erbij doen. Als deze warm is alle ingrediŽnten erbij, ook het water. Wachten tot het geheel borrelt, het vuur zacht zetten en laten pruttelen tot het water verdampt is. Alle blaadjes, wortels en de sereh eruit halen. De sambal over goed schone (uitgekookte) potten verdelen.

De olie komt in de potten naar boven en is daarom lang houdbaar in de koelkast. Deze sambal is niet heet, voor meer pit bij het bakken van de uien etc. wat fijngemaakte rawits erbij doen. Je kunt redelijk wat gula djawa gebruiken i.v.m. de zoute smaak van de sambal oelek.

Sambal Segala
Download het recept
Moment geduld!