Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sayur Ketewel

Gestoofde nangka in een kruidige kokosmelksaus


Ingrediënten:

- 300 gr. nangka
- 1 dl. water
- 225 ml. dikke santen
- zout naar smaak
- 3 eetlepels (kokos)olie

Bumbu:

- 4 rode uien
- 2 teentjes knoflook
- halve theelepel ketumbar
- 1 theelepel trassi
- 3 cm. laos
- halve theelepel djinten
- 2 rode lomboks
- 2 kemirienoten

Bereiding:

Snipper de uien, knoflook en lomboks fijn. Pof de kemirienoten in een droge koekenpan. Schil de laos en snijd het in stukjes. Wrijf de ingredienten voor de bumbu fijn tot je een pasta hebt. Snijd de nangka in stukjes. Fruit de bumbu ca. 3 min. in hete olie tot het gaat geuren. Voeg het water en de nangka toe en stoof dit 15 min. Voeg dan de santen en het zout toe en het geheel verder gaar stoven.

Sayur Ketewel