Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Onde-Onde Ketawa
Sateh Pajegan
Soto Madura
Teh Djahe
Pecel Udang
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Sayur Ketewel
Gestoofde nangka in een kruidige kokosmelksaus
Ingrediënten:
- 300 gr. nangka
- 1 dl. water
- 225 ml. dikke santen
- zout naar smaak
- 3 eetlepels (kokos)olie
Bumbu:
- 4 rode uien
- 2 teentjes knoflook
- halve theelepel ketumbar
- 1 theelepel trassi
- 3 cm. laos
- halve theelepel djinten
- 2 rode lomboks
- 2 kemirienoten
Bereiding:
Snipper de uien, knoflook en lomboks fijn. Pof de kemirienoten in een droge koekenpan. Schil de laos en snijd het in stukjes. Wrijf de ingredienten voor de bumbu fijn tot je een pasta hebt. Snijd de nangka in stukjes. Fruit de bumbu ca. 3 min. in hete olie tot het gaat geuren. Voeg het water en de nangka toe en stoof dit 15 min. Voeg dan de santen en het zout toe en het geheel verder gaar stoven.
Sayur Ketewel