Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Onde-Onde Ketawa
Sateh Pajegan
Soto Madura
Teh Djahe
Pecel Udang
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Tumis Rebung
Bamboescheuten in een kokosmelksaus
Ingrediënten:
- 1 blik bambuscheuten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 rode lomboks
- 1 groene lomboks
- zout naar smaak
- 1 theelepel trassi
- 1 theelepel asem
- 1 schijfje laos
- 2 daun salam
- olie
- 2 dl. water
- 50 gr. santen, blok
- suiker
Bereiding:
Snipper de ui, knoflook en lomboks fijn en fruit dit samen met het zout, trassi, asem, laos en daun salam in de olie tot de uien lichtbruin kleuren. Voeg het water en de bambu toe en breng het geheel even aan de kook. Zet het vuur zacht en laat het geheel ca. 5 min. sudderen. Voeg dan de santen en suiker naar smaak toe. Roer alles goed door, laat het weer sudderen en proef of er nog zout bij moet.
Tumis Rebung