Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Onde-Onde Ketawa
Sateh Pajegan
Soto Madura
Teh Djahe
Pecel Udang
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Udang Goreng Kecombrang
Gebakken garnalen met kecombrang
Ingrediënten:
- 500 gr. grote garnalen
- 1 theelepel zout
- 1 teentje knoflook
- 3 eetlepels olie
Bumbu:
- 5 sjalotjes
- 3 teentjes knoflook
- 10 rode rawits
- 1 kecombrang
- halve theelepel peper
- 1 theelepel zout
Bereiding:
Pel de garnalen, maar laat de staarten er aan zitten. Bestrooi de garnalen met het zout en knoflook en meng dit goed met elkaar. Verhit de olie en bak de garnalen gaar. Schep ze uit de pan, leg ze in een verwarmde schaal en houd ze warm. Snijd de ingredienten voor de bumbu fijn. Verhit de olie opnieuw en fruit de ui en knoflook hier in. Voeg peper, zout, rawits en kecombrang toe en schep het geheel goed door, laat dit even doorwarmen. Schep de bumbu over de garnalen.
Udang Goreng Kecombrang