Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Mie Goreng Atjeh

Mie met Chinese kool en visballetjes

Mie Goreng Atjeh | Indonesisch-Culinair.nl
Foto ingezonden via de Indonesische kookclub door: Voletta


Ingrediënten:

- 500 gr. mie
- 150 gr. Chinese kool
- 4 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 5 bakso ikan
- 6 bakso udang
- 2 eieren
- 4 eetlepels bieslook
- 4 eetlepels bawang goreng
- 2 eetlepels olie

Bumbu:

- 2 rode lomboks
- 4 eetlepels tomatenketchup
- 1 theelepel trassi
- 1 theelepel kristalsuiker
- 1 theelepel peper
- 2 theelepels zout
- 2 eetlepels olie

Bereiding:

Kook de mie, spoel het af met heet water en laat het goed uitlekken. Hak de sjalotten, knoflook en de kool grof. Snijd de bakso ikan en bakso udang in dunne plakken. Snijd de lomboks in ringen. Fruit de sjalotten, lomboks en knoflook in de olie, doe de plakjes bakso er bij en bak het even door. Voeg de rest van de bumbu en de Chinese kool toe en roerbak tot de kool slinkt. Klop de eieren los en voeg ze al omscheppend bij de rest tot ze gestold zijn. Roer de mie er door en warm het geheel goed door. Bestrooi het gerecht met de gehakte bieslook en de bawang goreng voor het serveren.

Mie Goreng Atjeh