Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Pindang Serani

Gestoofde kip met een frisse smaak


Ingrediënten:

- 1 kg. kip
- 6 eetlepels olie
- 2,5 dl. water
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 theelepel sambal oelek
- 1 theelepel laos
- 1 theelepel kunyit
- asem
- 1 serehstengel
- zout
- citroensap

Bereiding:

Snipper de ui fijn. Los de asem op in twee eetlepels warm water en zeef het. Snijd de kip in stukken en wrijf het daarna in met asemwater en zout, ca. 1 uur in laten intrekken. Uien, knoflook, laos en kunyit tot een pasta wrijven en fruiten in de olie tot de uien geel zijn en dan de stukken kip toevoegen. Bak dit alles samen tot de kip bruin is. Water en de sereh toevoegen. De kip nu laten stoven tot deze gaar is. Afmaken met citroensap.

Ayam Pindang Serani