Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Tongkol Goreng Saus Putih

Tonijn in een witte saus


Ingrediënten:

- 250 gr. tonijn
- 50 gr. bloem
- 1 ei
- 1 eetlepel limoensap
- peper
- zout
- olie

Saus:

- 1,5 dl. melk
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels boter
- halve theelepel limoensap
- zout
- peper

Bereiding:

Snijd de tonijn in stukken van 5x1 cm. Klop het ei los en hak de knoflook fijn. Marineer de tonijn voor 10 min. in het limoensap, strooi er daarna peper en zout over en laat het even rusten. Haal de vis door het ei, daarna door de bloem en herhaal dit nog een keer. Frituur de vis in ruime olie goudbruin. Laat de vis uitlekken.

Saus: Fruit de knoflook tot het gaat geuren, voeg het limoensap en de bloem toe en roer tot de bloem is opgenomen in de boter. Roer de melk er beetje bij beetje door tot een gebonden saus. Breng het op smaak met peper en zout. Schenk de saus over de vis.

Tongkol Goreng Saus Putih