Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ketan Srikaya Pandan

Gestoomde koek in lagen van kleefrijst en pandan


Ingrediënten:

- 500 gr. ketan
- 2,5 dl. santen
- 1 theelepel zout

Srikaya:

- 300 gr. suiker
- 60 gr. bloem
- 3 dl. santen
- 50 ml. pandanwater
- 5 eieren
- halve theelepel vanillepoeder

Bereiding:

Was de ketan goed en week het ca. 3 uur in water. Stoom de ketan 30 min. en haal het uit de stoompan. Roer het zout door de santen en roer dit door de ketan. Roer totdat de rijst de santen heeft opgenomen. Doe de ketan in een (vierkante) vorm (wat in de stomer past) en strijk het oppervlak glad.

Klop de eieren en de suiker totdat de suiker is opgelost. Doe de andere ingrediënten er bij en roer het door tot alles goed gemengd is. Prik hier en daar wat gaatjes in de ketan en schenk de srikaya over de ketan. Zet de vorm in de stoompan en stoom de koek in 40 min. gaar. Laat de koek helemaal afkoelen en snijd het in porties.

Ketan Srikaya Pandan