De laatste 5 recepten
Ayam Panggang Klaten Dua
Soto Lamongan
Telor Dadar Warteg
Sateh Bistik Bumbu Kelapa
Tempeh Penyet Dua
Blijf altijd op de hoogte!
Ontvang nieuwe recepten in je inbox!
Vind de lekkerste recepten!
Je kunt met onze zoekmachine snel en eenvoudig recepten vinden voor je rijsttafel.
Sari Asem Djawa
Zoet/zuur drankje van tamarinde
Ingrediënten:
- 250 gr. asem
- 200 gr. suiker
- 100 gr. gula djawa
- 2 ltr. water
Bereiding:
Breng het water met de asem aan de kook. Laat dit net zolang koken totdat de asem in het water is opgelost en de pitten vrij zijn gekomen. Zeef de pitten uit het water. Wrijf de achtergebleven pulp door de zeef. Voeg de gula djawa toe en breng het water weer aan de kook. Roer het door tot de suiker is opgelost. Proef of de vloeistof zoet genoeg is. Laat het afkoelen en volledig koud worden in de koelkast.
Sari Asem Djawa

