Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sateh Kere

Blokjes zoete tempeh aan een spies met pindasaus

Sateh Kere | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 250 gr. tempeh
- 125 gr. gula djawa
- 6 dl. kokoswater
- 2 daun salam
- 2 cm. laos
- 1 theelepel asempasta

Bumbu:

- 10 sjalotten
- 5 teentjes knoflook
- 1 eetlepel ketumbar
- 2 theelepels zout

Pindasaus:

- 250 gr. geroosterde pinda's
- 50 gr. gekookte aardappelen
- 6 dl. water
- 3 rode lomboks
- 3 kemirienoten
- 4 eetlepels gula djawa
- 2 theelepels zout

Bereiding:

Kneus de laos en hak de gula djawa in stukjes. Rooster de ketumbar en snijd de sjalotjes en knoflook fijn. Maal de bumbu tot een pasta. Snijd de tempeh in blokjes en breng dit met het kokoswater, daun salam, laos, asempasta en de bumbu aan de kook. Voeg de gula djawa toe en laat het koken tot de suiker is opgelost en het water is verdampt. Laat de tempeh afkoelen.

Verhit een beetje olie en fruit de lomboks en de kemirienoten tot de lomboks een beetje zacht zijn. Blend alle ingrediënten voor de pindasaus, behalve het water, tot een pasta. Doe de pasta in een pan, voeg het water beetje bij beetje toe en breng het aan de kook. Voeg water toe totdat de saus de gewenste dikte heeft. Rijg drie stukjes tempeh aan een satehstokje en rooster de satehs bruin op de barbecue of gril. Serveer de sateh met de pindasaus.

Sateh Kere