Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Opor Ayam Kampung

Gestoofde kip in een kruidige kokossaus

Opor Ayam Kampung | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 1 kip
- 1 ltr. water
- 4 dl. dikke santen
- 2 serehstengels
- 5 daun djeruk purut
- 2 daun salam
- sap van 1 citroen
- 3 eetlepels olie
- bawang goreng
- kroepoek

Bumbu:

- 10 sjalotten
- 5 teentjes knoflook
- 2 cm. djahe
- 2 cm. laos
- 2 cm. kunyit
- 3 kemirienoten
- 2 eetlepels ketumbar
- 1 theelepel djinten
- 1 theelepel peperkorrels
- 1 theelepel zout

Bereiding:

Snijd de kip in stukken, wrijf het in met het citroensap en zout en laat dit een half uur intrekken. Breng het water met de sereh, daun djeruk purut en daun salam aan de kook. Voeg de kip toe en kook de kip hier in gaar. Snipper de sjalotten en knoflook fijn. Schil de djahe, laos en kunyit en snijd ze fijn. Rooster de kemirienoten, ketumbar, djinten en peper in een droge koekenpan en stamp het fijn met de rest van de bumbu. Verhit de olie en fruit de bumbu totdat het begint te geuren. Voeg de kip en de santen toe en laat het verder stoven totdat de saus is ingedikt. Bestrooi het geheel met bawang goreng naar smaak en serveer met de kroepoek.

Opor Ayam Kampung