Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Cumi-Cumi Kaldu

Inktvissen gesudderd in een kruidige bouillon


Ingrediënten:

- 6 inktvissen
- 2 tenen knoflook
- 2 uien
- 1 rode lombok
- 1 theelepel ketumbar
- 1 theelepel trassi
- 1 daun salam
- halve theelepel laospoeder

Bereiding:

De knoflook fijnhakken en de uien fijnsnijden. Het nerfje uit de inktvissen voorzichtig verwijderen. Vis iets zouten en halfgaar koken. Uit laten lekken en de bouillon bewaren. Fruit in wat olie de trassi, knoflook, uien en lombok. Als de uien bruin zijn, de laos, ketumbar en salam toevoegen. Zet het vuur laag en doe er de uitgelekte inktvis bij. Roer goed om en voeg net zoveel bouillon bij zodat de inktvis net onder staat. Nog ca. 5 min. door laten sudderen. Serveer bij witte rijst.

Cumi-Cumi Kaldu