Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Onde-Onde Ketawa
Sateh Pajegan
Soto Madura
Teh Djahe
Pecel Udang
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Kolak Pisang
Warm drankje van gula djawa met banaan
Ingrediënten:
- 2 bakbananen
- 1 daun pandan
- half blok santen
- 1,5 theelepel zout
- 100 gr. gula djawa
Bereiding:
Snijd de bananen in stukken, overdwars in schuine plakjes en niet te dik. Doe de gula djawa in een pannetje met 2 dl. water, laat het oplossen onder voortdurend roeren. Stoof het gula djawasausje met de banaan, zout en de pandan op een laag vuurtje. De bananen moeten ca. 1 vingerkootje onder de saus liggen. Smelt, zodra het kookt, de santen erin onder voortdurend roeren. Laat alles nog 5 min. zachtjes doorkoken met de deksel schuin op de pan, deksel niet helemaal erop leggen in verband met schiften.
Kolak Pisang