Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sambal Goreng Krecek

Gebakken zwoerd en bonen in een kruidige kokosmelksaus


Ingrediënten:

- 150 gr. zwoerd
- 100 gr. kacang tolo
- 4 dl. santen
- 7 sjalotjes
- 4 tenen knoflook
- 7 rode lomboks
- schijfje laos
- 2 theelepels trassi
- suiker
- zout

Bereiding:

De zwoerd in kleine stukjes snijden en die in hete olie bakken. Het gedraagt zich net als krupuk, het zwelt op tot 10 keer z’n formaat. De kacang tolo, 15 min. in ruim zout water koken. Snipper de sjalotjes en pers de knoflook. Snijd de lomboks en laos fijn en wrijf ze samen met de sjalotjes, knoflook, trassi, suiker en zout fijn. Daarna fruiten in wat olie, na een paar min. de gebakken zwoerd er bij (deze nemen weer in grootte af en worden zacht). Blijven omscheppen en kacang tolo toevoegen. Santen langzaam bijschenken onder voortdurend omscheppen.

Sambal Goreng Krecek