De nieuwste recepten
Basisrecepten
Loempia Saus Pedis
Voorgerechten
Soto Sokuraja
Sop Bihun Dua
Soto Daging Madura
Basisgerechten
Mie Kopyok Semarang
Bijgerechten
Tahu Isi Oncom
Asem Manis Tempeh Dua
Tongseng Ayam Tiga
Pindang Telor Masak Kecap
Tv snacks
Lemper Ayam
Ontvang recepten in je e-mail!
Sateh Ayam Ubud
Blokjes kippenvlees aan een spies
Ingrediënten:
- 1 kg. kipfilet
- 7 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels limoensap
- 1 eetlepel sambal manis
- 2 eetlepels oestersaus
- 2 theelepels kunyit
- 3 tenen knoflook
- 2 eetlepels olie
- zout naar smaak
Bereiding:
Pers de knoflook uit. Snijd de kipfilet in vierkante blokjes van 2 cm. en leg het in een ruime kom. Voeg bij de kipfilet de ketjap, limoensap, sambal, oestersaus, kunyit, knoflook en de olie. Schep het geheel goed door en laat dit ca. 2 uur marineren. Leg de satehstokjes ca. 10 min. in koud water. Rijg de kipfilet aan de stokjes per 3 blokjes max. Rooster de Sateh Ayam Ubud op een bakplaat of op de bbq en serveer de sateh met een pindasaus.
download