Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Gudeg Ceker
Ikan Nanas
Kolak Labu
Daging Panggang
Bami Goreng Hati Ayam
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Sateh Ayam Ubud
Blokjes kippenvlees aan een spies
Ingrediënten:
- 1 kg. kipfilet
- 7 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels limoensap
- 1 eetlepel sambal manis
- 2 eetlepels oestersaus
- 2 theelepels kunyit
- 3 tenen knoflook
- 2 eetlepels olie
- zout naar smaak
Bereiding:
Pers de knoflook uit. Snijd de kipfilet in vierkante blokjes van 2 cm. en leg het in een ruime kom. Voeg bij de kipfilet de ketjap, limoensap, sambal, oestersaus, kunyit, knoflook en de olie. Schep het geheel goed door en laat dit ca. 2 uur marineren. Leg de satehstokjes ca. 10 min. in koud water. Rijg de kipfilet aan de stokjes per 3 blokjes max. Rooster de Sateh Ayam Ubud op een bakplaat of op de bbq en serveer de sateh met een pindasaus.
Sateh Ayam Ubud