Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sateh Ayam Ubud

Blokjes kippenvlees aan een spies

Sateh Ayam Ubud | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 1 kg. kipfilet
- 7 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels limoensap
- 1 eetlepel sambal manis
- 2 eetlepels oestersaus
- 2 theelepels kunyit
- 3 tenen knoflook
- 2 eetlepels olie
- zout naar smaak

Bereiding:

Pers de knoflook uit. Snijd de kipfilet in vierkante blokjes van 2 cm. en leg het in een ruime kom. Voeg bij de kipfilet de ketjap, limoensap, sambal, oestersaus, kunyit, knoflook en de olie. Schep het geheel goed door en laat dit ca. 2 uur marineren. Leg de satehstokjes ca. 10 min. in koud water. Rijg de kipfilet aan de stokjes per 3 blokjes max. Rooster de Sateh Ayam Ubud op een bakplaat of op de bbq en serveer de sateh met een pindasaus.

Sateh Ayam Ubud