Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Seri Muka Dua

Gestoomde cake met kleefrijst in twee lagen

Seri Muka Dua | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 400 gr. ketan
- 4 dl. santen
- beetje zout

Groene laag:

- 50 gr. bloem
- 160 gr. suiker
- 4 eieren
- 375 ml. santen
- halve theelepel vanille-essence
- pandanpasta naar smaak
- beetje zout

Bereiding:

Week de ketan in ruim water voor ca. 2 uur en giet dit af, stoom het in ca. 20 min. half gaar. Meng in een pan de ketan met de santen en het zout en kook het gaar. Vet een springvorm (of tulband) van ca. 22 cm. doorsnee in en vul die met de gare ketan. Druk dit stevig aan. Zeef de bloem in een kom en mix alle ingredienten voor de groene laag door de bloem. Schenk dit mengsel op de ketanlaag en stoom het geheel gaar in ca. 25 min. Laat de Seri Muka afkoelen voordat je het aansnijdt.

Seri Muka Dua