Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Smoor Hati Tiga

Gebakken lever met kruiden en aardappelschijven


Ingrediënten:

- 500 gr. runder- of varkenslever
- 200 gr. margarine
- 2 grote uien
- 3 teentjes knoflook
- 1,5 dl. water
- 3 eetlepels ketjap manis
- 3 middelgrote aardappelen
- olie om te frituren
- 5 kruidnagels
- 1 theelepel nootmuskaat
- 2 theelepels bruine suiker
- zout
- witte peper

Bereiding:

Snijd de lever in grote stukken. Pers de knoflook uit en snipper de uien fijn. Fruit de uien en knoflook tot de uien glazig worden, voeg dan de lever toe en bak de lever rondom bruin. Voeg de overige kruiden toe, heel even bakken voor ca. 2 tot 3 min. en hierna blussen met water. Voeg de ketjap erbij en laat het ca. 30 min. sudderen. Schil de aardappels en snijd deze in dikke plakken. Laat in de wok de olie goed heet worden en bak hierin de aardappelschijven goudgeel. Laat ze even uitlekken op keukenpapier. Als de lever gaar is, voeg dan de aardappelschijven toe en roer alles voorzichtig om. Haal de kruidnagels eruit.

Smoor Hati Tiga