Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Soto Ayam Lagi

Bamisoep van kip en tauge


Ingrediënten:

- 1 kip
- 2 ltr. water
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- halve theelepel djahe
- 3 daun salam
- 1 eetlepel ketjap manis
- 100 gr. dunne mie
- 100 gr. tauge
- 2 eetlepels gebakken uitjes
- fijngesneden selderie
- fijngesneden prei
- zout

Bereiding:

Maak de kip schoon en snijd het in kleine stukken. Snijd de uien in dunne ringen en snijd de knoflook fijn. Fruit de knoflook in wat boter bruin. Breng het water aan de kook en doe de stukken kip 5 min. in het kokende water met de daun salam. Zet het vuur laag, doe er de uien en knoflook bij en laat het geheel gaar sudderen. Maak het op smaak met djahe, zout, peper en de ketjap en laat het nog even sudderen. Kook de mie gaar, giet het af en afspoelen met koud water. Schep op een bord wat mie en leg er tauge, prei, selderie en wat gebakken uitjes omheen. Giet wat van de bouillon over alles heen.

Soto Ayam Lagi