Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Rica-Rica

Geroosterde kip met pittige kruiden


Ingrediënten:

- 1 braadkuiken
- 1 limoen
- 1,5 theelepel zout
- 5 eetlepels olie

Bumbu:

- 3 rode lomboks
- 2 cm. djahe
- 1 serehstengel
- 2 daun djeruk purut
- 2 tomaten

Bereiding:

Snijd het witte gedeelte van de serehstengel fijn en snijd de tomaten, lomboks en djahe in kleine stukken en maal alles tot een pasta. Snijd de kip in 2 of 4 stukken, marineer ze met 1 theelepel zout en citroensap, laat het ca. 30 min. rusten. Rooster de kip op een barbecue of in een oven met gematigde hitte half gaar. Verwarm 5 eetlepels olie in een wok op een middelhoog vuur. Fruit de gemalen kruiden tot de geuren vrijkomen. Voeg de rest van het zout en het limoensap er bij. Smeer de half geroosterde kip in met de gefruite kruiden. Rooster de kip nogmaals tot het gaar is, maar blijf ondertussen de kip insmeren met de kruiden tot daarvan niks overblijft. Klaar om op te dienen.

Ayam Rica-Rica