Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Tempeh Bacem Tiga

Gestoofde, gebakken zoete tempeh


Ingrediënten:

- 500 gr. tempeh
- 7,5 dl. kokoswater
- 2 daun salam
- 1 cm. laos
- 1 schijfje gula djawa
- 3 eetlepels ketjap manis
- olie

Bumbu:

- 6 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 1 theelepel ketumbar
- halve theelepel djinten
- 1 theelepel zout

Bereiding:

Snijd de tempeh in blokjes en rasp de laos. Verkruimel de gula djawa. Snipper de sjalotjes en knoflook fijn. Maal de bumbu tot een pasta. Giet het kokoswater in een pan, doe er de tempeh, de bumbu en de overige kruiden bij en breng het geheel aan de kook. Laat het koken tot het water is verdampt. Verhit een beetje olie en bak de tempeh mooi bruin van kleur.

Tempeh Bacem Tiga