Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Onde-Onde Ketawa
Sateh Pajegan
Soto Madura
Teh Djahe
Pecel Udang
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Tempeh Bacem Tiga
Gestoofde, gebakken zoete tempeh
Ingrediënten:
- 500 gr. tempeh
- 7,5 dl. kokoswater
- 2 daun salam
- 1 cm. laos
- 1 schijfje gula djawa
- 3 eetlepels ketjap manis
- olie
Bumbu:
- 6 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 1 theelepel ketumbar
- halve theelepel djinten
- 1 theelepel zout
Bereiding:
Snijd de tempeh in blokjes en rasp de laos. Verkruimel de gula djawa. Snipper de sjalotjes en knoflook fijn. Maal de bumbu tot een pasta. Giet het kokoswater in een pan, doe er de tempeh, de bumbu en de overige kruiden bij en breng het geheel aan de kook. Laat het koken tot het water is verdampt. Verhit een beetje olie en bak de tempeh mooi bruin van kleur.
Tempeh Bacem Tiga