Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Panggang Padang

Gegrilde kippenbouten met een hete saus


Ingrediënten:

- 4 kippenbouten
- 6 dl. dunne santen
- 2 dl. dikke santen
- 8 sjalotten
- 4 teentjes knoflook
- 2 serehstengels
- 2 eetlepels asemwater
- limoensap
- suiker
- zout
- olie

Bumbu:

- 5 rode lomboks
- 5 rode rawits
- 5 kemirienoten
- 3 cm. djahe
- 2 cm. kunyit
- peper

Bereiding:

Wrijf de kip in met limoensap en zout en laat dit 30 min. intrekken. Snijd de knoflook en sjalotten in dunne plakjes en kneus de serehstengels. Snipper de lomboks en rawits. Schil de djahe en kunyit en snijd ze fijn. Maal de bumbu tot een pasta en fruit het met de sereh, knoflook en sjalotten tot het gaat geuren. Voeg de kip toe en bak het tot het van kleur veranderd is. Voeg de dunne santen, zout, suiker en asemwater toe en breng het aan de kook. Stoof de kip hierin bijna gaar. Voeg nu de dikke santen toe en stoof de kip verder gaar. Haal de kip uit de saus, dep het goed droog en rooster het op de gril of barbecue. Serveer de overgebleven saus bij de kip.

Ayam Panggang Padang