Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Cumi-Cumi Kuah Santen

Gestoofde inktvis in kokosmelk


Ingrediënten:

- 1,5 kg. inktvis
- 3 daun salam
- 4 daun djeruk purut
- 2 serehstengels
- 2 schijven laos
- 35 gr. santen
- halve kop water

Bumbu:

- 1 ui
- 4 tenen knoflook
- 1 theelepel asem
- 2 kemirienoten
- 2 theelepels kunyit
- 2 theelepels ketumbar
- 1 theelepel djinten
- trassi
- suiker
- zout

Bereiding:

De inktvis schoonmaken en het nerfje er uit halen. Maak de ingredienten voor de bumbu fijn in de vijzel of in de blender en fruit dit in olie. De inktvis toevoegen samen met de santen en het water. De laos, daun djeruk purut, daun salam en de sereh erbij doen en 30 min. laten sudderen.

Cumi-Cumi Kuah Santen