Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Gulai Cumi

Gestoofde inktvis in kokosmelk


Ingrediënten:

- 500 gr. inktvis
- 1,5 dl. dunne santen
- 1 kleine tomaat
- 2 tenen knoflook
- 1 theelepel sereh
- 2 rode lomboks
- 1 theelepel kunyit
- 3 sjalotten
- 2 daun djeruk purut
- 2 rawits
- 1 theelepel asem
- 2 schijfjes djahe
- 3 kemirienoten

Bereiding:

Snijd de sjalotjes, knoflook, rawits, lombok en de djahe heel fijn. Was de tomaat onder lauw water af en snijd deze in kleine partjes. Maak de inktvis schoon, snijd de tentakels af bij de kop, verwijder de ingewanden en ruggengraat. Snijd de inktvis in ringen, kook het 10 min. in een pan met ruim water en voeg wat zout toe. Giet de vis af en laat het goed uitlekken. Wrijf de kemirienoten fijn in de vijzel. Voeg de sjalotjes, knoflook, lombok, rawits en de djahe toe en wrijf ze fijn. Verhit olie in de wok en fruit de fijngewreven kruiden, voeg de inktvis toe als het lekker begint te ruiken. Voeg de santen, asem en de djeruk purut toe. Laat het geheel ca. 10 min. stoven.

Gulai Cumi