De nieuwste recepten
Basisrecepten
Rempah Tiga
Bijgerechten
Tahu Takwa
Ayam Indonesia Dua
Gulai Kambing Lima
Ikan Goreng Saus Lemon
Ayam Kremes Dua
Koffiesnacks
Lapis Beras
Kue Djahe
Klepon Tiga
Tv snacks
Kue Kering Loempia
Ontvang recepten in je e-mail!
Kue Abu
Gestoomde cakejes gevuld met Javaanse suiker
Ingrediënten:
- 200 gr. ketanmeel
- 125 gr. gula djawa
- 100 gr. santenpoeder
- 1 theelepel zout
- bananenblad
Bereiding:
Meng in een kom het santenpoeder, het zout en het ketanmeel. Roer er van het midden uit wat water door en kneed het geheel tot een glad, tamelijk dik deeg is ontstaan. Hak de gula djawa in stukjes. Vorm balletjes met een doorsnede van ca. 3 cm. van het deeg en kneed in elk balletje een stukje gula djawa. Verpak de balletjes in stukjes bananenblad. Stoom de cakejes ca. 15 min. boven kokend water met een deksel op de stoompan.
download