Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kue Koci-Koci

Gestoomde koek met pinda's


Ingrediënten:

- 50 gr. geroosterde pinda's
- 100 gr. geraspte kokos
- 60 gr. bruine suiker
- mespunt zout
- 300 gr. gezeefd ketanmeel
- 3 dl. santen
- halve eetlepel suiker
- 2 eetlepels olie
- aluminiumfolie

Bereiding:

Hak de pinda's grof en vouw het aluminiumfolie dubbel. Doe de gehakte pinda’s samen met de geraspte kokos, bruine suiker en een mespunt zout in een wok en roerbak het geheel op een laag vuur, ca. 10 min. Schep het op een bord en laat afkoelen. Doe het ketanmeel in een mengkom. Voeg er de santen, suiker en zout aan toe en kneed net zolang tot je een zacht deeg krijgt.

Verdeel het deeg in 20 gelijke porties. Vorm van elk portie een ronde bal en druk elke bal plat in de palm van je hand. Schep 1 theelepel van de vulling in het midden van het deeg en druk er de randen weer overheen zodat het goed dicht zit. Vouw een stuk aluminiumfolie in de vorm van een puntzakje. Doe er het gevulde deeg in en vouw de folie er goed omheen zodat het deeg geheel verpakt is. Doe dit ook met het resterende deeg. Doe de kue in een stoompan en stoom het in ca. 15 min. gaar.

Kue Koci-Koci