Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Gudeg Ceker
Ikan Nanas
Kolak Labu
Daging Panggang
Bami Goreng Hati Ayam
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Lempok Tenggiri
Gekruide makreel met ananas
Ingrediënten:
- makreel van ca. 350 gr.
- 5 tenen knoflook
- halve halfrijpe ananas
- 5 rode lomboks
- 5 dl. water
- 2 schijven laos
- zout
- 1 theelepel trassi
- 5 sjalotten
Bereiding:
Snijd de sjalotjes, lomboks, de laos en de knoflook fijn. Maak de vis schoon en snijd deze in moten. Schil de ananas en snijd het in plakjes. Wrijf de sjalotjes, knoflook, lomboks, djahe en trassi fijn in de vijzel. Meng in een wok het water met het kruidenmengsel en breng dit aan de kook. Doe de vis en de ananas er bij. Voeg zout naar smaak toe en laat de vis op een laag vuur in ca. 20 min. gaar worden.
Lempok Tenggiri