Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ongel-Ongel

Dobbelsteentjes gerold in geraspte kokos


Ingrediënten:

- 100 gr. maizena
- 200 gr. gula djawa
- 1 zakje vanillesuiker
- 100 gr. kokos
- olie
- halve ltr. water

Bereiding:

De maizena met wat water tot een papje mengen. Breng het water aan de kook en smelt de gula djawa erin. Neem de pan van het vuur en haal de inhoud door een zeef. Roer het maizenapapje door de gula djawa. Zet de pan weer op het vuur en wacht tot de massa dik en glazig wordt onder voortdurend roeren. De pudding in een platte ingevette vorm storten en laten afkoelen. Snijd het daarna in dobbelsteentjes. De gedroogde kokos met wat water op zacht vuur in een wok om en om roeren. Het moet mooi wit van kleur blijven. Als het water verdampt is, de kokos op bv. een bakblik uitspreiden. De dobbelsteentjes hierin wentelen en opdienen.

Ongel-Ongel