Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Oseng-Oseng Tauge

Gesmoorde tauge en tempeh


Ingrediënten:

- 400 gr. tauge
- halve rode paprika
- halve groene paprika
- 2 lomboks
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- kwart blok tempeh
- 5 petehbonen
- trassi
- 3 daun salam
- 1 theelepel laos
- 2 theelepels suiker
- zout
- 250 cc. water
- 3 eetlepels olie

Bereiding:

Taugé in ruim water wassen en laten uitlekken. Paprika schoonmaken en in stukjes snijden. Lomboks schoonmaken en in stukjes snijden. Ui en knoflook pellen en fijn maken. Tempeh in blokjes van ca. 1 cm. snijden. Olie in wok verhitten. Alle ingredienten, behalve de tauge, trassi, suiker en zout geurig fruiten. Heet water, trassi, suiker en zout toevoegen en schep het goed door. Zodra het vocht pruttelt de tauge erbij doen, omscheppen en verder op groot vuur smoren tot de tauge knapperig gaar is en bijna droog. Heet serveren.

Oseng-Oseng Tauge