Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Onde-Onde Ketawa
Sateh Pajegan
Soto Madura
Teh Djahe
Pecel Udang
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Ayam Bumbu Rujak Tiga
Gestoofde kip in een kokosmelksaus
Ingrediënten:
- 500 gr. kip
- 3 dl. santen
- 100 gr. boter
- 30 gr. ui
- 4 kemirienoten
- 3 tenen knoflook
- 2 rode lomboks
- 2 daun djeruk purut
- 2 theelepels asem
- 1 theelepel trassi
- 1 eetlepel suiker
- zout
Bereiding:
Snijd de kip in stukken en bak ze in boter rondom bruin. Snijd de ui, knoflook en lomboks fijn. Pof de kemirienoten en wrijf ze samen met de ui, knoflook, lomboks, trassi, asem en suiker fijn tot een pasta. Fruit de pasta tot het lekker begint te ruiken. Voeg de santen en djeruk purut toe. Roer het geheel en voeg de kip toe. Laat de kip in de saus gaar stoven.
Ayam Bumbu Rujak Tiga