Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Onde-Onde Ketawa
Sateh Pajegan
Soto Madura
Teh Djahe
Pecel Udang
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Sambal Goreng Ebi
Roerbak van kleine, gedroogde garnaaltjes
Ingrediënten:
- 200 gr. ebi
- 1 eetlepel sambal oelek
- 5 kemirienoten
- 2 daun djeruk purut
- 1 rode ui
- 2 eetlepels asemwater
- 1 theelepel trassi
- olie
- 1 stukje gula djawa
Bereiding:
Rooster de kemirienoten in een droge koekenpan en wrijf ze fijn in de vijzel. Pel de ui en snipper hem fijn. Fruit de ui met de ebi in wat olie. Voeg het asemwater, trassi, gula djawa, sambal, kemirienoten en de djeruk purut toe en laat het geheel doorkoken tot het droog begint te worden. Lekker met witte rijst.
Sambal Goreng Ebi